GRICEFCO

OBIECTIVE REZULTATE PUBLICITATE EVENIMENTE DOCUMENTE CONTACT


PAGINA PRINCIPALA

CONDUCATOR:

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei"OBIECTIVELE PROIECTULUI

OBIECTIVE GENERALE

  1. Dezvoltarea centrelor grid din IFIN-HH in directia sustinerii unor noi colaborari stiintifice de anvergura internationala din domeniul fizicii energiilor inalte, fizicii nucleare si astrofizicii.
  2. Realizarea unui sistem grid pentru accesarea la nivel national si international a resurselor distribuite de calcul de inalta performanta ale institutului, cu posibilitatea conectarii acestuia la centre similare din tara intr-o retea nationala de calcul stiintific avansat.

OBIECTIVE SPECIFICE

  1. Asigurarea suportului hardware necesar pentru participarea IFIN-HH la colaborarea FCAL/ILC (International Linear Collider) si conectarea la site-ul grid ILC Grid - DESY.
  2. Dezvoltarea unor structuri de calcul si stocare de date necesare in perspectiva participarii IFIN-HH la sistemul grid ce urmeaza sa deserveasca experimentul CBM, care se va desfasura la facilitatea europeana FAIR (Facility for Antiprotons and Ions Research) de la GSI - Darmstadt
  3. Realizarea unei retele de resurse hardware de tip grid destinata calculelor intensive de structura nucleara din domeniul proceselor de interactie slaba, pentru fizica nucleara si astrofizica.
  4. Construirea unui sistem propriu grid (IFIN GRID) care sa asigure utilizarea resurselor distribuite de calcul performant din IFIN-HH in conditii de maxima siguranta si eficienta de catre utilizatori din afara institutiei, precum si posibilitatea conectarii acestuia la un sistem grid national destinat cercetarii de fizica si din domenii conexe.


Login
User
Pass
 COPYRIGHT © 2009, 2010 IFIN-HH. All rights reserved.