GRICEFCO

OBIECTIVE REZULTATE PUBLICITATE EVENIMENTE DOCUMENTE CONTACT


PAGINA PRINCIPALA

CONDUCATOR:

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei"Sistem Grid pentru cercetarea de fizica si domenii conexe (GriCeFCo)

Finantarea proiectului:
Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice"
Fondul European de Dezvoltare Regionala

Valoarea totala a proiectului: 2.285.095 lei. Valoarea totala a finantarii nerambursabile a proiectului este de 2.000.000 lei, din care 83% este finantare din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si 17% de la bugetul de stat.

IFIN-HH pune bazele gridului national de calcul pentru cercetare stiintifica si dezvoltare tehnologica din domeniul fizicii, precum si din domeniile conexe.
Proiectul urmareste edificarea infrastructurii IT necesare pentru sustinerea unor directii noi de cercetare si participarea la un inalt nivel competitiv in marile colaborari europene si internationale aflate in derulare sau in faza de proiect. GRICEFCO contribuie la dezvoltarea infrastructurii nationale grid in vederea abordarii computationale a unor noi tematici de cercetare de perspectiva, din domeniul fizicii energiilor inalte, fizicii nucleare si astrofizicii. Totodata, sistemul grid realizat va asigura utilizarea resurselor distribuite de calcul performant din IFIN-HH de catre utilizatori din alte institutii, precum si posibilitatea conectarii acestor resurse la un sistem grid national destinat cercetarii de fizica si din domenii conexe.
Membrii comunitatii stiintifice din cercetare si educatie care desfasoara activitati ce necesita resurse masive de calcul si stocare de date sunt invitati sa ne contacteze.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati http://www.fonduri-ue.roLogin
User
Pass
 COPYRIGHT © 2009, 2010 IFIN-HH. All rights reserved.